image

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ

Η εταιρία μας κατασκευάζει ιδιωτικές και δημόσιες γεωτρήσεις από το 1988.

Έχουμε εργαστεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας όπως ενδεικτικά:

  • Αττική
  • Κυκλάδες (Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο, Άνδρο, Τήνο, Νάξο, Κέα, ….)
  • Δωδεκάνησα (Ρόδο, Κάσο, Κάρπαθο, ….)
  • Πελοπόννησο (Κόρινθο, Καλαμάτα, Μάνη, Αρκαδία,…)
  • Κρήτη
  • Νησιά Ιονίου (Κέρκυρα, Λευκάδα, Παξούς, Κεφαλονιά, Κύθηρα …)
  • Μακεδονία (Ιωάννινα, Μέτσοβο, …)
  • Βοιωτία (Λαμία, Θήβα, …)

Στις γεωτρήσεις που κατασκευάζουμε εφαρμόζουμε τους κανόνες της επιστήμης και της τεχνικής για τα καλύτερα και οικονομικότερα αποτελέσματα.

ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ (πχ. Πάρο, Αντίπαρο …)

Τα τελευταία χρόνια έχουμε εξοπλιστεί με νέο κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να μπορούμε να έχουμε καλύτερη πρόσβαση στα ελληνικά νησιά και κυρίως στα μικρότερα νησιά των Κυκλάδων.

  1. Τα γεωτρύπανα μας μπορούν να κάνουν γεώτρηση σε πολύ δύσκολες θέσεις διότι μετακινούνται με ερπύστριες και συρόμενο αεροσυμπιεστή. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να μπορούν να πραγματοποιήσουν γεώτρηση ακόμη και σε σημεία όπου δεν υπάρχει καλή πρόσβαση. Ως γνωστό οι Κυκλάδες έχουν πρόβλημα στο οδικό δίκτυο και στην πρόσβαση και εμείς μπορούμε να το ξεπεράσουμε.
  2. Διαθέτουμε αεροσυμπιεστές υψηλής πίεσης και παροχής και αερόσφυρες όλων των διαμέτρων (5”, 6”, 8”, 9”, 10”, 12”) με τους κατάλληλους οδηγούς, με αποτέλεσμα να πετυχαίνουμε την μεγαλύτερη ταχύτητα διάτρησης, με τα καλύτερα αποτελέσματα ευθυγραμμίας και καθετότητας της γεώτρησης.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΑΔΥΝΑΜΟ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ (πχ. Μύκονο, Κέα, …)

Στις Κυκλάδες υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα από την έλλειψη νερού και απαιτείται οι γεωτρήσεις να κατασκευάζονται με επιστημονικά κριτήρια και παρουσία γεωλόγου, ώστε να μην καταστρέφεται ο ήδη αδύναμος υδροφόρος ορίζοντας. Αν δεν εφαρμοστούν επιστημονικές τεχνικές και οι απαραίτητες μετρήσεις κατά την διάρκεια του έργου, η γεώτρηση μπορεί να αποτύχει, καταστρέφοντας όχι μόνο την υπό εκτέλεση γεώτρηση, αλλά και τον τοπικό υδροφόρο ορίζοντα, όπως και τις υφιστάμενες γειτονικές γεωτρήσεις.

Σε όλη τη διάρκεια της γεώτρησης λαμβάνουμε δείγματα των πετρωμάτων, που χαρακτηρίζονται από τον επιτόπου γεωλόγο, ο οποίος αποφασίζει για την επιλογή των επόμενων εργασιών του έργου.

ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΣΥΝΗΘΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ (πχ. Αντίπαρο, Άνδρο, …)

Οι γεωτρήσεις νερού στα νησιά των Κυκλάδων παρουσιάζουν πολλές φορές προβλήματα, λόγω μη επιστημονικής προσέγγισης και εσφαλμένων εκτιμήσεων των εργολάβων της κατασκευής.

Για παράδειγμα στα νησιά ΠάροΑντίπαρο σε κάποιες γεωτρήσεις, ενώ είχε βρεθεί νερό ικανοποιητικής ποσότητα και ποιότητας σε σχετικά μικρό βάθος, συνεχίστηκε η διάτρηση κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, με αποτέλεσμα να γίνει άντληση μη ποιοτικού- υφάλμυρου νερού.

Για την αποφυγή παρόμοιων αστοχιών και προβλημάτων η εταιρεία μας διαθέτει καταρτισμένους και έμπειρους γεωλόγους, που διενεργούν ελέγχους σε όλη τη διάρκεια της γεώτρησης, παίρνουν δείγματα των πετρωμάτων, τα χαρακτηρίζουν και τα καταγράφουν και χρησιμοποιούν επιστημονικά όργανα, όπως αγωγιμόμετρα, σταθμήμετρα και ενδοσκοπικές κάμερες γεωτρήσεων. Με την τήρηση αυστηρών επιστημονικών μεθόδων και πρωτοκόλλων μπορούμε να διασφαλίσουμε την τεχνική αρτιότητα της κατασκευής και την λειτουργικότητα της γεώτρησης, προς όφελος των πελατών μας.

Διαθέτουμε μεταξύ άλλων και γεωτρύπανο για γεωτρήσεις μεγάλου βάθους, που κυρίως απαιτούνται στη Νάξο. Μπορούμε να φτάσουμε μέχρι και 600μ βάθος. Επισημαίνουμε ότι στην Νάξο έχουμε ήδη πραγματοποιήσει γεώτρηση βάθους 550μ.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Στις Κυκλάδες αλλά και σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, συνεργαζόμαστε για την έκδοση των αδειών γεωτρήσεων με την εταιρία «Κουτρουμπής και συνεργάτες» που διαθέτει την μεγαλύτερη εμπειρία στις Κυκλάδες και μέχρι σήμερα έχει εκδώσει τις περισσότερες άδειες στα νησιά.

Η «Κουτρουμπής και συνεργάτες» έχει μεγάλη και πολύχρονη εμπειρία στα νησιά Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο, Άνδρο, Τήνο, Νάξο, …. και σε όλα τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, αλλά και Δωδεκανήσων (Ρόδο, Κάσο, Κω, Κάλυμνο, Σύμη, …) και νήσων Αιγαίου (Σάμο, Ικαρία, Λέσβο, Μυτιλήνη, …).

ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Η GAIADRILL αναλαμβάνει την κατασκευή γεωτρήσεων σε όλη την Αττική, τις Κυκλάδες (Αμοργό, Ανάφη, Άνδρο, Αντίπαρο, Δονούσα, Ηρακλειά, Θηρασία, Ίο, Κέα, Κίμωλο, Κύθνο, Μακρόνησο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη, Σέριφο, Σίκινο, Σίφνο, Σύρο, Σχοινούσα, Τήνο, Φολέγανδρο), την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα (Αστυπάλαια, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κάσο, Καστελλόριζο, Κω, Λειψούς, Λέρο, Νίσυρο, Πάτμο, Ρόδο, Σύμη, Τήλο, Χάλκη), τα νησιά Ιονίου (Κέρκυρα, Λευκάδα, Παξούς, Κεφαλονιά), τα νησιά Αιγαίου, την Μακεδονία, την Πελοπόννησο.